Een loszittend onderkunstgebit is een van de meest voorkomende klachten bij volledig prothese dragers. Als een kunstgebit bestemd voor een onderkaak niet goed blijft zitten, kan Tandprothetische praktijk Zembowicz BV in voorkomende gevallen hulp inroepen van een implantoloog. In nauwe samenspraak met de implantoloog kunnen wij in onze praktijk ervoor zorgen dat uw kunstgebit een hechte verbinding krijgt met uw kaak, terwijl deze toch uitneembaar blijft.

ImplantatenEen implantaat is een kunstwortel die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee of vier implantaten voldoende. Een implantaat is in de regel gemaakt van titanium en heeft een keramische buitenlaag. Dit zijn beiden materialen die door het lichaam niet worden afgestoten. Een implantaat heeft een doorsnede van ongeveer 3 tot 4 millimeter en is 10 tot 16 millimeter lang. De plaatsing gebeurt altijd door een implantoloog onder plaatselijke verdoving bij ons in de praktijk. In speciale gevallen kan het implanteren ook door een kaakchirurgie worden verricht in het ziekenhuis.

Het plaatsen van implantaten  in de bovenkaak komt minder vaak voor dan het plaatsen van implantaten in de onderkaak. Dit komt mede omdat de onderkaak viermaal zo snel slinkt dan de bovenkaak.  Als uw kaak geheel genezen is van de ingreep en het implantaat in het bot vastzit, biedt het implantaat houvast aan uw uiteindelijke kunstge