Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen2016-10-14T16:59:43+01:00
Reparatie? Hoe te handelen…2015-03-28T20:12:39+01:00

Is uw prothese door welke reden dan ook niet meer te gebruiken? Wij repareren uw prothese snel en vakkundig! Probeer a.u.b. niet zelf om de prothese te herstellen! De kans is groot dat u de prothese verder beschadigt en de pasvorm nog meer verloren gaat. Wij doen regelmatig reparaties voor patiënten; het is ons werk. Dus bel ons snel voor een oplossing.

Hoe vaak moet ik op controle?2015-11-13T16:45:51+01:00

Om pijn te voorkomen en om loszitten van het kunstgebit tijdig te kunnen constateren, is het aan te bevelen minstens eens in de twee jaar naar een van onze praktijken te gaan voor controle. Het is verstandig dit ook echt te doen, ook als u geen klachten of problemen heeft. Het slinken van de kaken gaat namelijk zo ongemerkt dat u het in de eerste instantie niet opvalt.

Als u regelmatig terugkomt voor controle, dan houden wij alles voor u in de gaten. Wij kunnen uw kunstgebit weer passend maken of u op tijd adviseren om een nieuw kunstgebit te laten maken (meestal na een jaar of acht), want ook een prothese slijt. Ook controleren wij dan meteen of uw hele mond nog goed gezond is. Vooral bij mensen met een slecht passend kunstgebit of bij mensen die al jarenlang hetzelfde kunstgebit dragen, kunnen vervelende mondafwijkingen ontstaan.

Hoe snel kan ik bij u terecht?2015-01-28T20:10:24+01:00

Wij leveren kwaliteit en dat weten onze patiënten die u voorgingen. Maar kwaliteit heeft nu eenmaal tijd nodig. Wij werken dan ook op afspraak, om zodoende met zorg en aandacht uw nieuwe prothese aan te meten. Het intake gesprek kan meestal op korte termijn plaats vinden, gemiddeld genomen binnen 1 en soms 2 weken. Wij werken niet met wachtlijsten. Als u besluit de behandeling te starten na het intake gesprek, dan plannen wij direct alle afspraken voor u in, zodat u direct weet waar u aan toe bent. Maar komt u gerust eens vrijblijvend bij ons langs om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen en op wat voor termijn.

Hoe vaak moet ik terugkomen voor mijn nieuwe prothese klaar is?2015-01-28T20:09:50+01:00

Voor een volledige prothese (zonder implantaten) komt u in elk geval zes keer in onze praktijk langs voordat uw nieuwe gebitsprothese klaar is. Tijdens de eerste afspraak zal het intake gesprek plaats vinden. Vervolgens de eerste afdruk worden genomen, waarna een afspraak later een nog betere en individuele afdruk wordt genomen. Vervolgens gaan we in een nieuwe afspraak de hoogte tussen uw kaken bepalen. Tijdens de vierde afspraak gaan we passen in was. Neemt u dan ook altijd iemand mee en als we de prothese samen hebben goedgekeurd, gaan we de prothese omzetten naar kunststof en kan het tijdens de volgende afspraak bij u geplaatst worden. Eventueel is een na-controle nog noodzakelijk.

Hoe vaak moet ik een nieuwe prothese aan laten meten?2015-01-28T20:13:38+01:00

Dit verschilt natuurlijk sterk per individu. Maar ons gemiddelde advies is eens in de 5 tot 8 jaar een nieuwe gebitsprothese aan te laten meten. Vaak bemerkt u het zelf ook wel: de prothese gaat los zitten of er ontstaan pijnlijke plekken in de mondholte. Neem in dat geval contact met ons op. Misschien is een kleine aanpassing eerst wel voldoende.

Heb ik inspraak in het eindresultaat?2015-11-13T16:41:37+01:00

Natuurlijk, het is uw aangezicht en behandeling. Wij zullen u zoveel mogelijk adviseren in deze. Heeft u specifieke wensen over plaatsing en kleur, bespreek het met ons tijdens het intake-gesprek. Wij houden absoluut rekening met uw wensen. Let op: na de pas-fase (in was) kan er niets meer gewijzigd worden aan de prothese.

Kan ik met mijn eerste prothese straks weer net zo eten als ik gewend ben?2015-01-28T20:06:10+01:00