Een nieuwe gebitsprothese?

Als gevolg van de voortschrijdende slinken van de boven- en onderprothese  zit zowel het boven als ondergebit op den duur te los. Dit gaat vaak gepaard met functionele klachten zoals, pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering.

Wij bieden graag hulp

Als een gebitsprothese slechts enkele jaren oud is, dan kan deze vaak aangepast worden. Aan de binnenzijde van de gebitsprothese wordt dan een “voering” (Rebasing)  aangebracht waardoor de prothese weer goed aansluit op het tandvlees en niet los zit Een andere mogelijkheid is om door  de tandprotheticus een geheel nieuw gebitsprothese te later vervaardigen.

Een gemiddelde behandeling voor een nieuwe prothese duurt 5* weken. Er wordt gestart met een GRATIS en DESKUNDIG onderzoek door de tandprotheticus. De mogelijkheden en wensen worden samen met u besproken.

Afspraak 1

Bij de eerste afspraak gaat u happen zodat de vorm van de kaak globaal kan worden beoordeeld.

Afspraak 2

Van de eerste afdruk wordt een kunststof lepel gemaakt. Met deze individuele lepel wordt nogmaals gehapt en toekomstige randen van de prothese worden zorgvuldig opgebouwd.

Afspraak 3

Bij de derde afspraak wordt bepaald waar de tanden en kiezen komen te staan. Ook de vorm en de kleur worden tijdens deze afspraak, in overleg met u, bepaald.

Afspraak 4

Bij de vierde afspraak wordt de gebitsprothese in was gepast. De klant krijgt de mogelijkheid om de stand van de tanden en de wang- en lipvulling te beoordelen. Prothese kan na deze fase niet meer, zonder extra kosten,  worden aangepast.

Afspraak 5

Na de vierde afspraak en wederzijdse goedkeuring van de prothese, wordt deze omgezet in kunststof.
In deze fase wordt de prothese geplaatst.

* </