Een loszittend kunstgebit (onder) is een van de meest voorkomende klachten bij volledig prothese dragers. Als een kunstgebit bestemd voor een onderkaak niet goed blijft zitten, kunnen onze praktijken in voorkomende gevallen hulp inroepen van een implantoloog. In nauwe samenspraak zal onze praktijk met de implantoloog ervoor zorgen dat uw kunstgebit een vaste verbinding krijgt met uw kaak, terwijl deze toch uitneembaar blijft.

Een implantaat is een kunstwortel die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee of vier implantaten voldoende. Een implantaat is in de regel gemaakt van titanium en heeft een keramische buitenlaag. Dit zijn beiden materialen die door het lichaam niet worden afgestoten. Een implantaat heeft een doorsnede van ongeveer 3 tot 4 millimeter en is 10 tot 16 millimeter lang. De plaatsing gebeurt altijd door de implantoloog onder plaatselijke verdoving.

Een implantaat in de bovenkaak komt minder vaak voor dan  implantaten in de onderkaak. Als uw kaak geheel genezen is van de ingreep en het implantaat in het bot vastzit, biedt het implantaat houvast aan uw uiteindelijke kunstgebit.

schets_drukknoppen